De KOP-groep is los!

Los van wat? Eigenlijk nergens los van. Maar wel “los” want hij bestaat!

Een nieuw initiatief van de ex-prinsen Job en Tim om alle oud-prinsen van de Knöllekes bij elkaar te krijgen. En dat is gelukt.

Daar zaten ze dan. In de lunchroom van Nia Domo. Zonder adjudanten, ze stonden er helemaal alleen voor. Dat valt niet mee voor de prinsen, die toch wel een beetje verwend zijn met de begeleiding van hun persoonlijk adjudant en raadsadjudant.

Wat is het idee? Ieder jaar, met prinsjesdag komen de oud-prinsen bij elkaar om hun belevenissen van voorgaande jaren te delen. Niks meer? Niks meer. Kan meer? Ja dat kan, maar we zien wel hoe het loopt.

De heren Job en Tim waren tot in de puntjes voorbereid met een inleidende uitleg, verzorging met een bèkske koffie en ook de voorzitter van de Knöllekes was speciaal voor de gelegenheid aanwezig. Mooi om al die oud prinsen van 1969 tot 2024 bij elkaar te zien. Er was wel een probleempje: Prins Tijs was er ook. En dat is nog geen oud-prins, hoewel zijn bijnaam Bompa anders doet vermoeden.

Hij moest extra zijn best doen om opgenomen te worden in dit illustere gezelschap. En hoe: met een lied hij zich uit volle borst toezingen nadat hij zelf de voorzet had gegeven:
“ik ben prins Tijs ik wil erbij omarm me maar,
de groep weer compleet, iedereen weer bij elkaar.
De KOP-groep met z’n allen, ooh de tour is er niets bij,
Jij bent prins Tijs een mooie mens, gij magt er bij!”

Met zo’n presentatie moet je natuurlijk wel opgenomen worden. Al is het maar dat we heel graag hadden dat hij zou stoppen met zingen. Beetje respect voor het bevrijdingsconcert in de grote zaal hè. Er zijn opnames van maar omdat ik ook veel respect heb voor onze heerser Prins Tijs, zijn deze enkel voor intimi.

Dan hadden de mannen van de organisatie nog een extra verrassing: de onthulling van de jaarlijkse “Ere-prins”. Dit jaar niemand minder dan ex-prins Knillis Knol d’n twidde, die speciaal voor de gelegenheid ook nog een neij bazeloen had aangeschoten.

En hoe verder: Op naar de bowling bar, waar het nog lang gezellig was.

Prachtig nieuw initiatief!

Sterke verhalen in de nabeschouwing. Quote van ex-prins Jan: “jajajajajaja”
Die man in het midden met duim is blij met zijn ere-prins ’24 titel
Er staat hier wat carnavalsgeschiedenis bij elkaar!
De bazeloen is binnenkort verkrijgbaar via www.deknollekes.nl. De handveger en blik bij Coppens.

Vergelijkbare berichten